Senior GL Accountant

Solliciteer nu

Senior GL Accountant

minimaal 32 uur per week

Full-time  ·  Driebergen  / Ede

Ben jij toe aan een tweede of derde stap in je financiële carrière? 

Zoek niet verder, want je hebt hem gevonden?Wie zijn wij?

Senior Care is een groeiende Business Area binnen ASSA ABLOY Global Solutions die digitale oplossingen ontwikkelt voor de groeiende oudere bevolking. Vanaf vandaag zijn we aanwezig in Scandinavië (Zweden, Denemarken en Noorwegen), Noord-Amerika en Centraal-Europa (Nederland, België en Duitsland) met een strategie om uit te breiden naar meer in bestaande markten en naar nieuwe markten.

Voor onze vestiging in Driebergen (NL) genaamd FocusCura zijn wij op zoek naar een ervaren Senior GL Accountant.

FocusCura ontwikkelt effectieve zorginnovaties waarmee kwetsbare mensen zo lang mogelijk zelfstandig en gelukkig kunnen leven en de regie kunnen houden over hun eigen leven. Inmiddels maken ruim 100.000 mensen dagelijks gebruik van onze slimme producten en diensten op het gebied van personenalarmering, woningtoegang. Werken bij FocusCura houdt in dat je betekenisvol werk doet en een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van innovaties die de zorg vooruit helpen. Bij FocusCura werken op dit moment bijna 100 medewerkers, inclusief operations en staffuncties.

Wat ga je als Senior Accountant doen?

Ter versterking van de financiële afdeling zijn wij op zoek naar een senior accountant, ook wel assistant controller genoemd. Een interessante functie, waarbij je de (eind)verantwoordelijkheid krijgt om samen met collega’s de administratie te voeren. Verder ben je in staat lopende processen te verbeteren en eventuele nieuwe processen te bedenken en houd je overzicht op het grootboek, controleer je AP/AR en pak je diverse projecten op.

Je maakt deel uit van een klein financieel team binnen FocusCura. Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Finance & Control van FocusCura en functioneel aan de Cost Controller.

Een mooie functie met veel verantwoordelijkheden voor iemand die snapt hoe de processen werken en niet alleen het administratieve trucje uitvoert.

Je to-do lijst ziet er in beknopte vorm zo uit

 • Zelfstandig beheren en controleren van de financiële administratie en grootboek;
 • Opstellen van maandrapportages en concept jaarrekening;
 • Ondersteunen bij en uitvoeren van controles tijdens de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting, inclusief balansafstemmingen en beoordeling van balansposities;
 • Bewaken van crediteuren en - debiteurenadministratie;
 • Verantwoordelijk voor de voorraadadministratie;
 • Optimaliseren van het financieel administratieve werkproces;
 • Bedenken/maken van nieuwe processen en verbeteren van lopende processen;
 • Ondersteuning bieden bij het maken van diverse interne en externe rapportages;
 • Ondersteuning bieden bij het interne en externe auditproces;
 • Verzorgen van de maandelijkse BTW- en loonheffing aangiftes;
 • Ondersteunen bij de maandelijkse salarisadministratie
 • Deelnemen aan diverse projecten

Samen zorgen we voor een solide financiële basis voor de organisatie en proberen we elke dag een beetje beter te worden. De komende tijd gaan we stappen ondernemen om onze processen verder te automatiseren en daar kun jij zeker aan bijdragen.

Wat vragen we van je?

 • Afgeronde diploma HBO Bedrijfseconomie;
 • Ten minste 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan in een boekhoudkundige  functie, bij voorkeur bij een technisch bedrijf en/of je hebt gewerkt bij een BIG4 company;
 • Kennis van IFRS en Dutch GAAP is een must;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Aantoonbare ervaring met een cloud based boekhoudpakket, ervaring met Salesforce/Financial Force is een pre;
 • Uitstekende beheersing van excel, ruime ervaring met Microsoft Office;
 • Affiniteit met ICT en salarisverwerking is een pre;

Wat bieden wij?

Wij bieden je de kans om zinvol werk te verrichten binnen een prettige, informele en uitdagende werkomgeving met voldoende ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling (en vanzelfsprekend bijbehorend opleidingsbudget). Uiteraard krijg je de juiste apparatuur om mee te werken, zoals een Macbook met toebehoren.

Hoewel geld niet het belangrijkste is in het leven, bieden we wel een mooi salaris, met daarnaast een twee-wekelijkse gratis lunch op kantoor, gezellige maandmeetings op kantoor en veel aandacht voor zowel sportieve als social events (bijvoorbeeld met Kerst en Sinterklaas). Alleen als je het leuk vindt natuurlijk… 

Bij een fulltime dienstverband (40 uur) bieden we 26 vakantiedagen, als je belooft terug te komen na je vakantie. Tevens bieden we je de mogelijkheid om werken op kantoor af te wisselen met thuiswerken waarbij samenwerking en sociale cohesie belangrijke parameters zijn, dus als je fulltime werkt, ben je minimaal 3 dagen op kantoor. We 'zien' je graag zoveel mogelijk, dus ben je als het even kan fulltime (40 uur per week) beschikbaar. Parttime werken (vanaf 32 uur) is bespreekbaar.

Ons kantoor is nu nog gevestigd in Driebergen naast het NS station Driebergen-Zeist. Vanaf begin 2024 gaan we verhuizen naar het Horapark in Ede. Kom je met de trein naar kantoor? Dan reis je gratis met jouw NS business card van FocusCura!

Vragen?

Neem dan vooral een kijkje op onze website of social media van FocusCura. Nog steeds niet helemaal duidelijk wat wij doen of inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling HR via 030-6927050 of via 06-12656045.

Dit lijkt me een interessante baan! Hoe solliciteer ik?

Gebruik onderstaande blauwe knop en stuur je motivatie en cv naar ons toe. Je krijgt zeker antwoord. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatie procedure.

Ken je al iemand bij FocusCura?